BMW ja Tesla hierovat yhteistyötä

BMW neuvottelee sähköautoja valmistavan Teslan kanssa yhteistyöstä. Kuviossa on mukana myös saksalainen hiilikuituvalmistaja SLG.

Amerikkalaisen Teslan johtaja Elon Musk myöntää saksalaiselle Der Spiegel-lehdelle neuvottelut. Hänen mukaansa yhteistyötä on hierottu jo viime kesäkuusta lähtien. BMW ei ole kommentoinut asiaa. Kestävää, kevyttä ja edullista hiilikuitua autonkoreihin valmistavan SGL:n tiedetään taas etsivän uusia asiakkaita.

BMW:n ja Teslan yhteistyö voisi koskea ensisijassa akkutekniikkaa ja latausasemia. Lisäksi Teslaa kiinnostaa SGL:n hiilikuitu, jota BMW käyttää nykyään muun muassa i3- ja i8-malleissaan.

Neuvottelukumppanit ovat epäsuhtainen pari, sillä baijerilaiskonserni myy vuosittain noin kaksi miljoonaa autoa ja Tesla 30 000. Molempia kuitenkin yhdistävät sähköautot.BMW:n täyssähkömalli i3 on ylittänyt odotukset. Vuosi sitten markkinoille tullutta autoa on myyty tänä vuonna yli 11 000 kappaletta. Autoa joutuu odottamaan nykyään kuutisen kuukautta.

Tesla suunnittelee keskiluokkaista, laajemman ostajakunnan kukkarolle sopivaa Model 3-mallia. Auton pitäisi ilmestyä kolmen vuoden päästä.

Akkutekniikka maksaa sähköautoissa. Kennostojen suuremmilla valmistusmäärillä hintaa pystyisi pudottamaan, ja se vetää neuvottelukumppaneita yhteen.

Lue lisää Kauppalehdestä

Julkaistu kohteessa Uutiset