EVGA-hankkeen loppuraportti ilmestynyt

EVGA – Electric Vehicles Goes Arctic –tutkimushanke päättyi 31.4.2016. Centrian julkaisusarjassa juuri ilmestyneessä raportissa kerrotaan hankkeesta ja sen keskeisistä tuloksista. Hankkeessa tehtiin yli 12 000 henkilötyötuntia sähköisen liikenteen ajoneuvojen, latausjärjestelmien ja niihin liittyvien palveluiden tutkimuksen ja kehittämisen parissa. 

EVGA-hanke on ollut Centrian suurimpia hankkeita viime vuosina, ja sen kustannusarvio Centrian osalta oli 836 000 euroa. Tekesin rahoitusosuus oli 501 000 euroa. Koko konsortion laajuus mukana olevine rinnakkaisine yritysprojekteineen oli noin 2,6 miljoonaa euroa. 

Monia tutkimusten keskeisiä tuloksia, muun muassa ajoneuvotestauksen ohjelmistoprototyyppejä, pyritään jatkokehittämään ja hyödyntämään kaupallisesti yrityksissä hankkeen päättymisen jälkeen. 

Raportti sisältää myös paljon aitoa kuvamateriaalia, joka kuvaa Centrian vahvaa osaamista olosuhdetestaamisessa ja sellaisia haastavia arktisia olosuhteita, missä tutkimusta ja kehittämistehtäviä käytännössä toteutettiin. 

Raportti löytyy täältä

 


Lisätietoja:

kehittämispäällikkö Sakari Nokela, 040 729 9933, sakari.nokela@centria.fi

Julkaistu kohteessa Uutiset