Lahdessa Suomen suurin latausasema

Lahteen on perustettu toimintateholtaan Suomen suurin sähköautojen latausasema. Kauppakeskus Mailissa toimiva latausasema kattaa kymmenen latauspistettä, joista kahdeksan on 22 kW pikalatauslaitteita, eli asiakas tunnin latauksella autoonsa 100 kilometriä lisää ajomatkaa. Kaksi muuta laitetta on pienemmän lataustehon laitteita.

Sähköautoilijat ry. ja sen puheenjohtaja Kari Kallonen ovat asettaneet tavoitteeksi saada Suomeen vuoden aikana 500 uutta sähköautojen latauspistettä. Tätä pidetään edellytyksenä sähköautojen yleistymiselle Suomessa. Keinona tavoitteen toteutumiseksi pidetään edullisesti, noin 200-300 euron kustannuksilla, asennettavaa latauspistettä, jonka elinkeinonharjoittajat voisivat ottaa liiketilojensa yhteyteen lisäpalveluksi asiakkailleen.

Latauksen maksullisuus riippuu palveluntarjoajasta: osa Suomen latauspisteistä on maksullisia, mutta useat liikkeenharjoittajat ovat myös ottaneet ilmaisen latauksen osaksi palveluaan. Näin myös on Kauppakeskus Mailissa Lahdessa. Asiakas saa ladata autonsa asioidessaan kauppakeskuksessa, joten kumpikin osapuoli hyötyy tilanteesta. Sähköautoilijat ry:n Kallonen kuitenkaan ei pidä ilmaista latausta jatkossa itsestäänselvyytenä. Sähkön hinta ja sähköön kohdistuva verotus voivat aiheuttaa sen, että jossain vaiheessa autoilija joutuu maksamaan latauksesta.

Lue lisää aiheesta täältä.

Julkaistu kohteessa Uutiset