Pasi Pennanen rakensi automaailman kohutuimman uutuuden – auton nimi on Toroidion 1MW, ja se on maailman tehokkain sähköauto.

Pasi Pennanen rakensi auton, joka on nyt automaailman kenties suurin puheenaihe. Eikä siitä vielä edes tiedetä mitään. Viime viikolla Pennanen paljasti Toroidion 1MW:n maailmalle autonäyttelyssä Monacossa.  Monacoon saapuneiden valokuvaajien kamerat säksättivät, kun Pasi Pennanen veti kankaan autonsa yltä Monacon ruhtinaan Albertin kanssa. Pennasen auto oli Monacon luksusautonäyttely Top Marquesin suurin puheenaihe. Se on huikea saavutus, kun ajattelee, että näyttelyssä oli esillä muun muassa lentävän auton prototyyppi. Pennanen on antanut ymmärtää, että heidän autonsa voi olla autoteollisuudelle niin sanottu game changer. Samanlainen kuin vaikkapa iPhone oli kännykkäteollisuudelle tai ensimmäinen auto hevoskärryille. Tuote, jonka jälkeen mikään ei ole enää entisensä. Ja tällaista tuotetta on valmistettu salassa viimeiset neljä vuotta Raaseporissa.

Toroidon

Kuva: Janne Järvinen /HS

Lue lisää Helsingin Sanomien artikkelista.

Näin ulkomailla kirjoitetaan Suomen superautosta – Nokia mainittu, kylmyys mainittu, Shrekin korvat mainittu. Lue lisää.

Julkaistu kohteessa Uutiset