Pasi Pennanen saa muotoilun Ornamo-palkinnon

Toroidion-konseptiauton kehittänyt automuotoilija Pasi Pennanen saa muotoilun Ornamo-palkinnon tänä vuonna. Hän saa tunnustusta muun muassa taitavasta kädenjäljestä ja suomalaisen automuotoilun eteen tehdystä työstä.

Vuonna 1997 Suomen ensimmäiseksi automuotoilijaksi valmistunut Pennanen on työskennellyt Jaguarin suunnittelijana, mutta sittemmin työskennellyt oman projektinsa, Toroidionin, parissa. Maailman tehokkaimmaksi sähköautoksi kutsuttuun autoon liittyy monia innovatiivisia piirteitä, kuten akun vaihto, jota Pennanen vertaa kaasupullon vaihtamiseen.

Pennanen ei halua verrata autoaan toiseen alan innovaatioon, Teslaan, sillä autojen teknologia ja ratkaisut ovat keskenään täysin erilaisia. Yhteistä näille Pennasen mukaan on vain se, että molemmat ovat autoja, jotka kulkevat sähköllä.

Ornamo-palkinto jaetaan nykyisessä muodossaan toista kertaa. Se on tunnettu Muotoilijat-palkintona ja sen ideana on tehdä suomalaista muotoilua tunnetuksi. Tänä vuonna kaksi muuta ehdokasta palkinnon saajaksi olivat tekstiilisuunnittelun alalta.

Lue lisää aiheesta Ylen artikkelista.

Lisää tietoa Ornamo-palkinnosta ja ehdokkaista löydät täältä.

Julkaistu kohteessa Uutiset