Sähköautojen määrä kasvoi 2930 prosenttia viidessä vuodessa

Huikea summa johtuu siitä että vuoden 2010 lopussa sähköautoja oli rekisteöity Suomeen yhteensä 23 kappaletta ja autojen myynti on kasvanut siitä huimasti. Prosenttien määrä ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä maaliskuun lopussa sähköautoja oli rekisteröity yhteensä 697 kappaletta. Sähköauto on siis huikeasta myynnin kasvuprosentista huolimatta edelleen harvinaisuus Suomessa. Vuoden aikana sähköautoja on Trafin tilastojen mukaan rekisteröity noin 80 kappaletta. Polttonesteitä käyttövoimanaan käyttäviä autoja ensirekisteröitiin pelkästään maaliskuussa yli 11 500 kappaletta.

Autojen lisäksi latauspisteitä on vielä harvassa. Esimerkiksi Itä-Suomessa sähköautoja on rekisteröitynä 14 kappaletta ja julkisia latauspisteitä löytyy kolmesta kaupungista. Ruuhkaa latauspisteille ei siis ole.

Automyyjät ja latauspalvelujen tarjoajat uskovat autojen yleistymiseen menevän vielä 3-7 vuotta. Edellytyksenä heidän mukaansa on, että eduskunta tukee sähköautoilua nykyistä enemmän. Lisäksi odotetaan akkuteknologian kehittymistä ja sähköautojen hintojen alenemista.

Lue lisää aiheesta Ylen artikkelista.

Julkaistu kohteessa Uutiset