Suomen sähköautoilijat kokoontuivat Senaatintorille

Perjantaina 11. syyskuuta, PopUp-sähköautopäivänä, Suomen sähköautoilijat kokoontuivat Helsinkiin Senaatintorille. Ennakkoon tapahtumaan oli ilmoittautunut noin 50 sähköistä kulkuneuvoa ja tapahtumassa oli mukana paljon alan toimijoita.

Sähköautoilijat halusivat erityisesti kiinnittää huomion sähköautojen energiatuen loppumiseen ja siihen, kuinka hyvä vaikutus sillä on asian eteen ollut. Suomi on ottanut osaa sähköautojen lataukseen liittyvän lainsäädännän muokkaamiseen EU-tasolle ja aikaansaatu uusi direktiivi auttaa suomalaisten digitaalisten toimintamallien saattamisessa Euroopan suurille markkinoille. Suomeen on syntynyt sähköautoiluun liittyvää liiketoimintaa, jolla on potentiaalia kansainväliseen levitykseen. Lisäksi esimerkiksi Liikennevirta Oy on lähtenyt tekemään yhteistyötä eurooppalaisen Hubject GmbH:n kanssa latausverkostojen yhteiskäytössä. Suomeen on perustettu kesän aikana myös sähköautoilijoiden oma edunvalvontajärjestö.

Sähköinen Liikenne-hankkeen koordinaattori Elias Pöyry uskoo: ”Sähköautojen määrää voidaan kasvattaa myös kehittämällä autojen verojärjestelmää päästöperusteiseksi”.

Asiasta kertoi Tivi.

 

Julkaistu kohteessa Uutiset